صنعت خانه هوشمند روز به روز در حال رشد و فراگیر شدن است. شاید همین الان در خانه شما یکی از این وسایل وجود داشته باشد. هرچند ضریب گسترش استفاده از این دستگاههای هوشمند بیشتر شده ولی طبق نظرسنجیها، اولین نگرانی خریداران، عدم اطمینان امنیت این دستگاهها برای هک نشدن آنهاست؛ چیزی که در فیلمها و سریالهایی که میبینیم،هرچند اغراق شده است ولی به هرحال تاثیر روانی خود را روی بیننده و مخاطب میگذارد. در این مطلب ما پنج روش برای جلوگیری از هک شدن وسایل خانه هوشمند را بررسی خواهیم کرد.
پنج روش برای جلوگیری از هک شدن وسایل خانه هوشمند
۱- استراق سمع سیگنال
وسایل هوشمند با امواج وای فای یا بلوتوث کنترل میشوند. چیزی که هکرها با داشتن وسایل مناسب به سادگی میتوانند در آنها اختلال ایجاد کنند؛ البته وقتی که این امواج رمزگذاری نشده باشند این اتفاق ساده به نظر میرسد ولی درصورت استفاده از سیستم رمزنگاری قوی،دست پیدا کردن به وسایل هوشمند خانه از راههای غیرقانونی و هک سخت و شاید غیرقابل انجام شدن باشد. در سال ۲۰۱۴ تحقیقی نشان داد که هکرها میتوانند به سادگی با داشتن یک رادیوی قابل برنامهریزی میتوانند امواج رمزنگاری نشدهی سیستمهای امنیتی حرفهای را هم هک کنند.
اما اگر از رمزنگاری شدن امواجی که برای سیستمهای امنیتی استفاده میکنید مطمئن باشید ایت اتفاق به سختی رخ میدهد. پس شرکتی را انتخاب کنید که این تضمین را به شما میدهد.
خانه هوشمند هوم از به روزترین متدهای رمزنگاری مانند SSL در ارتباط با شبکه اینترنت استفاده میکند.متدهایی است که حتی شرکت گوگل از آنها در پروتکل خود استفاده کردهاست.
۲- عیبهای نرمافزاری
بیشتر دستگاههای هوشمند برای طراحی رابط کاربری به توسعهدهندگان داده میشوند. «کارسون وارد» یک توسعهدهنده وب در Fractal Media میگوید: «این برنامهها قابلیتهای جذابی به مشتری میدهند اما در همین حین ضعفهای امنیتی را هم وارد کار میکنند.»
از طرفی دیگر، گاهی سیستمهای امنیتی برای راحتی کار شما به برنامهنویسان دیگر اجازهی دسترسی میدهند که اینکار باعث زیاد شدن تعداد دستگاههایی میشود که میتوانند با هم کار کنند. محققین دانشگاه میشیگان در آخرین تحقیقشان که در رابطه با پروژه SmartThings سامسونگ بود حدود ۵۰۰ اپلیکیشن را بررسی کردند. ۴۰ درصد از این برنامهها به سادگی قابل دسترسی بودند و اشکالات امنیتی آنها زیاد بود.
اما چطور میتوانید از این عیبهای نرمافزاری جلوگیری کرد؟
دومین روش جلوگیری از هک شدن وسایل خانه هوشمند چیست؟ اگر یک قفل هوشمند یا در کل سیستم امنیتی هوشمند استفاده میکنید از مدلهایی خریداری کنید که دسترسیهای محدود به نرمافزاهای شرکتهای دیگر میدهند. در صورتی که از این موضوع بیاطلاع هستید، بهترین کار برای شما این است که همواره نرمافزار و سختافزار خود را بروزرسانی کنید. این بروزرسانیها معمولا سوراخهای امنیتی دستگاهها را از بین میبرند.
ما این موضوع را در هوم با اولویت بالایی در نظر گرفتهایم. در هوم به دلیل اینکه تمام سختافزارهای هوم از نرمافزار مختص خودشان پشتیبانی میکنند و دسترسی دیگری به نرمافزارهای دیگر ندارد این مشکل برطرف شده است. همیشه میتوانید برای دانلود و دریافت آخرین نسخه نرمافزار هوم اینجا کلیک کنید.
۳- دستکاری فیزیکی
حتی دستگاههای به شدت امن و پیشرفته هم ایرادهای امنیتی فیزیکی دارند. مثلا اگر ریست شوند یا تکان بخورند میتوانند ایرادهایی از خود نشان دهند که خطرناک باشد. این دستگاهها به عنوان یک درگاه برای دسترسی به اطلاعات شخصی دیجیتالی استفاده میشوند. در سال ۲۰۱۶ یک کمپانی آزمایش لوازم خانه هوشمند یک ضعف بزرگ در دستگاه Ring Video Doorbell کشف کرد. این دستگاه با وصل شدن به اینترنت میتواند زنگ خانه شما را به صورت ویدیویی کنترل کند. در این حالت اگر با داشتن یک پیچگوشتی میتوانستید آن را از جای خود در بیاورید، دسترسی به وای فای خود دستگاه پیدا میکردید و راحت وارد خانهی دیگران میشدید. این مشکل توسط شرکت Ring حل شد اما این مورد ایده خوبی به شما در رابطه با دستکاری فیزیکی میدهد.
چطور از آن جلوگیری کنیم؟
از دستگاههایی استفاده کنید که نتوانند جابهجا یا کنده شوند، مخصوصا اگر این دستگاه خارج از خانه شما نصب میشوند. حتما توسط نصاب حرفهای آنها را در خانهی خود نصب کنید و اگر به نتیجهی نهایی راضی نیستید خودتان دست به کار شوید.
دستگاههای هوشمند هوم تماما برای استفاده در داخل منزل طراحی شدهاند و کسی از خارج منزل به طور فیزیکی به آنها دسترسی ندارد به همین دلیل امکان دستکاری فیزیکی محصولات هوم وجود ندارد.
۴- پیدا کردن رمز عبور
رمز عبورهای ضعیف یک دعوت به اجازه دسترسیهای ناخواسته است و هکرها همیشه آن را به عنوان دعوت شخصی شما میبینند. وقتی یک هکر رمز شما را پیدا میکند میتواند به سادگی کنترل کامل دستگاه شما را به دست بگیرد.
در سپتامبر سال ۲۰۱۵ شرکت امنیتی Rapid7 در بوستون تحقیقی درباره دستگاههای چک کردن نوزاد را شروع کرد. در این تحقیق متوجه شدند بیشتر این دستگاهها از رمزنگاریهای ضعیف استفاده میکنند و همهی اطلاعات با نام کاربری و رمز عبور پیشفرض دستگاه قابل دسترسیاند. دقت داشته باشید که تغییر رمز عبور به یک رمز عبور سخت و دشوار برای جلوگیری از هک شدن بسیار واجب و اساسی است.
چطور از آن جلوگیری کنیم؟
یک رمز عبور قوی همیشه باید اولین خط دفاعی شما باشد. هم برای دستگاه هوشمند شما و هم برای وای فای تان. شما میتوانید یک رمز با حداقل ۱۵ کاراکتر که ترکیبی از اعداد، علائم نگارشی و حروف بزرگ هستند یک رمز قوی بسازید. سعی کنید از کلماتی که در لغتنامه هستند استفاده نکنید و از جایگزینیهای ساده مانند 3 بهجای حرف e دوری کنید. هر چند وقت، ورودها و استفاده از رمزتان را چک کنید تا کسانی که به دستگاه شما دسترسی داشتهاند را پیدا کنید.
همیشه به یاد داشته باشید برای هر اکانت کاربری خود مثل حساب هوم رمز عبور پیچیده استفاده کنید تا مانع از پیدا شدن رمز عبورتان توسط هکرها شوید.
۵- حملات بدافزاری
پنجمین روش جلوگیری از هک شدن وسایل خانه هوشمند به مقابله با حملات بدافزاری بر میگردد. دستگاههای هوشمند شما به اینترنت متصل میشوند و این یعنی در معرض میلیونها بدافزاری که در دنیای وب وجود دارند قرار گرفتن. در اکتبر ۲۰۱۶ سایتهای توییتر، آمازون، نتفلیکس و تامبلر قابل دسترسی نبودند. هکرها با استفاده از بدافزارها توانستند یکی از سرورهای DNS را با سیل ترافیک از کار بیاندازند. متخصصان امنیت میگویند این دست حملهها با فراگیر شدن استفاده از اینترنت اشیا بیشتر هم میشوند.
چطور از این اتفاق جلوگیری کنیم؟
هنوز بحثهای زیادی دربارهی امنیت این دستگاهها و سخت کردن دسترسی به آنها برای هکرها در جریان است. هر چند بهترین تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از یک فایروال برای شبکه داخلی خانه بهترین کار است. تغییر هفتگی نام شبکه خانگی و رمزهای عبور نیز احتمال نفوذ به شبکه را برای شما کاهش میدهد. البته چند شرکت نیز شروع به تولید وسایل امنیتی برای دستگاههای هوشمند کردهاند.
تا سال ۲۰۲۰ پیشبینی میشود که ۲۵ میلیارد دستگاه هوشمند به اینترنت متصل میشوند. سعی کنید تا جایی که میتوانید لایههای امنیتی را خودتان رعایت کنید و شرکتهایی که امنیت بیشتری به شما ارائه میکنند را انتخاب کنید. شما برای جلوگیری از هک شدن وسایل خانه هوشمند از چه روشهای دیگری استفاده میکنید؟
۳ Responses
خیلی جالب و آموزنده بود، مرسی
خیلی ممنون از نظر شما
کاربردی و آموزنده بود. با تشکر