یکی از انواع پر استفاده ریموت، ریموت دیپ سوئیچ است که در این مقاله سعی درتوضیح و آموزش ست کردن این ریموت ها را داریم.
دیپ سوئیچ (Dip switch) چیست؟
یک سوئیچ الکتریکی دستی است که به دلیل قرار گرفتن پایه های آن در 2 طرف قطعه به پکیچ Dip یا ِDual in line package معروف است. دیپ سوئیچ ها برای استفاده در برد مدارهای چاپی (PCB) طراحی شده اند که معمولا برای تغییر در عملکرد برد مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه کد دهی ریموت نایس NICE + ویدئو فارسی
ریموت دیپ سوئیچ چیست؟
ریموت هایی که از دیپ سوئیچ برای تغییر کد ریموت استفاده می کنند، ریموت دیپ سوئیچی گفته می شود. تعداد سوئیچ های موجود برروی مدار ریموت دیپ سوئیچ نشان دهنده طول کد ریموت است که معمولا تعداد این سوئیچ ها 8، 9 یا 12 است.
معمولا در اکثر ریموت ها تعداد سوئیچ ها 8 می باشد. هر کدام از سوئیچ ها می توانند 2 حالت یک (ON) یا صفر (OFF) داشته باشند پس کد یک ریموت می تواند 2 به توان 8 یعنی 256 حالت داشته باشد. یعنی اگر 257 ریموت دیپ سوئیچی با فرکانس و تعداد سوئیچ یکسان داشته باشیم حتما 2 عدد از آن ها کد های یکسانی دارند. به همین دلیل ریموت های دیپ سوئیچی امنیت بالایی ندارند و ممکن است در یک منطقه یک ریموت درب یک پارکینگ دیگر را کنترل کند.
نحوه ست کردن ریموت دیپ سویچ
ست کردن یا کپی کردن این نوع ریموت ها به دو روش امکان پذیر است:
روش اول - ست کردن ریموت از روی ریموت دیگر
برای این کار کافی است که هر دو ریموت را با استفاده از یک پیچ گوشتی باز کنید، سوئیچ های ریموت جدید را دقیقا همانند سوئیچ های ریموت قدیمی قرار دهید. توجه داشته باشید که باید هم فرکانس ریموت ها و هم تعداد سوئیچ ها با هم برابر باشند.
چگونه فرکانس یک ریموت را تشخیص دهیم؟
برروی هر ریموت یک قطعه الکترونیکی به نام کریستال ساعت وجود دارد (شکل زیر). عددی که برروی این کریستال نوشته شده است نشان دهنده ی فرکانس ریموت می باشد که معمولا این فرکانس ها، 433 ، 315 ، 350 و 868 مگاهرتز هستند.
روش دوم - ست کردن ریموت از روی رسیور
برای این کار کافی است ریموت جدید و درب رسیور خود را باز کنید و سوئیچ های ریموت جدید را در همان حالت سوئیچ های روی رسیور قرار دهید. در اینجا حتما باید توجه کنید که فرکانس و تعداد سوئیچ های ریموت با رسیور یکسان باشد.