موتور کرکره برقی

موتور کرکره برقی

کرکره‌های برقی میتوانند برای استفاده راحت‌تر از طریق موتور کنترل شوند و با استفاده از ریموت یا موبایل بالا و پایین روند. موتور کرکره برقی می‌تواند از انواع مختلفی باشد. برای راه‌اندازی این موتورها بسته به نوع آن‌ها می‌توان از ولتاژ 220 ولت AC یا همان برق شهر و همینطور ولتاژ 24 ولت DC استفاده کرد که در صورت استفاده از ولتاژ 24 ولت DC قابلیت اتصال به باتری یا همان UPS و یا سلول‌های خورشیدی برای تغذیه کردن موتور وجود دارد. یکی از دلایل اصلی استفاده از موتور برای کرکره ها ساده شدن بالا و پایین بردن آن‌ها نسبت به مدل‌های قدیمی است که باید به صورت دستی حرکت داده می‌شدند. در ادامه به توضیح انواع موتورهای مناسب برای درب کرکره‌ای می‌پردازیم:

موتور توبولار کرکره برقی:

موتور توبولار (Tubular)، از اصلی‌ترین و با سابقه‌ترین مدل‌های موتور استفاده شده برای کنترل کرکره برقی است که برای کارکرد از برق شهر یا همان ولتاژ 220 ولت استفاده می‌کند. موتور توبولار در قسمت محوری بالای کرکره قرار می‌گیرد و معمولا به شکل یک استوانه فلزی با یک لبه در قسمت انتهایی آن است. از هر موتور توبولار سه سیم بیرون آمده است که با اعمال برق شهر یا همان ولتاژ 220 ولت به سیم‌های مناسب، موتور در جهت پایین یا بالا بردن کرکره می‌چرخد. برای اطلاع از جزییات کارکرد سیم‌های موتور توبولار کلیک کنید.

موتور توبولار کرکره برقی

حال برای راه‌اندازی این نوع موتور و اعمال ولتاژ برق شهر به صورت مناسب به سیم‌های آن، باید از گیرنده یا همان رسیور مناسب موتور توبولار استفاده کرد. کار رسیور دریافت فرمان باز و بسته شدن از طریق ریموت کاربران و اعمال ولتاژ مناسب به موتور توبولار است. رسیورهای موجود در بازار امکان دریافت فرمان از طریق ریموت را دارند و رسیورهای جدیدتری هم به بازار عرضه شده‌اند که علاوه بر ریموت با گوشی موبایل هم کار می‌کنند. 

موتور ساید کرکره برقی:

یکی دیگر از مدل‌های جدید موتور درب کرکره، موتور ساید (Side) است که همان‌طور که از اسمش پیداست در کنار محور درب کرکره قرار می‌گیرد و آن را کنترل می‌کند. ولتاژ کاری موتور ساید کرکره برقی معمولا به هر دو صورت 220 ولت AC و 24 ولت DC است. البته موتورهای ساید با ولتاژ 24 ولت کاربرد بیشتری دارند زیرا می‌توان از باتری یا UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) برای پشتیبانی آن‌ها در صورت قطع برق استفاده کرد. برای شارژ مجدد باتری می‌توان آن را به برق شهر یا حتی پنل‌های خورشیدی متصل کرد. موتور ساید به اصطلاح به صورت دیسکی است و بر خلاف موتور توبولار داخل محوریت کرکره قرار نمی‌گیرد و در انتهای محور ثابت می‌شود و معمولا با یک زنجیر به شفت محوری کرکره متصل  می‌گردد. یکی از قابلیت‌هایی که موتورهای ساید دارند سیستم پاراشوت است که جهت جلوگیری از سقوط کرکره در صورت نقص فنی کاربرد دارد.

برای انتخاب قدرت مناسب برای موتور کرکره کلیک کنید.

موتور ساید کرکره برقی

برای راه‌اندازی این نوع موتور هم به رسیور موتور ساید نیاز است. البته معمولا مرکز کنترل کرکره‌های ساید به صورت یک پکیج که شامل مدار (بورد) رسیور و باتری جهت پشتیبانی در صورت قطع برق است تحت عنوان UPS عرضه می‌شوند.

موتور سانترال کرکره برقی:

موتور سانترال (Central) مناسب برای اتوماتیک کردن درهای کرکره قدیمی و غیر اتوماتیک است. اگر نیاز به برقی کردن درب کرکره قدیمی مغازه دارید تا  بتوانید بدون تعویض کرکره، با ریموت کرکره را بالا و پایین ببرید، این نوع موتور مناسب کار شما خواهد بود. البته استفاده از این روش با ظهور موتورهای توبلار و ساید بسیار محدود شده است و امروزه موتور سانترال کرکره کاربرد بسیار کمی دارد.

موتور سانترال کرکره برقی

حال باید بدانیم هر موتور برای کدام کاربرد مناسب است. مزایا و معایب موتورها نسبت به هم چیست و برای کاربردی که ما در نظر داریم چه موتوری و با چه توانی پیشنهاد می‌شود.

مقایسه موتور توبولار با موتور ساید کرکره برقی:

با توجه به جدول بالا متوجه می‌شویم که استفاده از موتور توبلار برای مکان‌هایی که فضای  اطراف درب کرکره کمتر است (مانند مغازه‌ها) مناسب می‌باشد، موتور توبلار با توان 60 تا 140 نیوتون بر متر در بازار موجود می‌باشد که با توجه به وزن درب کرکره باید موتور متناسب با آن را انتخاب کرد. این موتورها را می‌توان برای کرکره‌های با عرض کم و متوسط و تردد پایین استفاده کرد. دسته دیگر موتورهای توبلار با توان 140 تا 300 نیوتون بر متر با عنوان موتور توبلار صنعتی برای درب‌های با عرض بیشتر و وزن بالاتر مناسب می‌باشند.

موتورهای ساید با توجه به اشغال فضای بیشتر برای مکان‌های با فضای بزرگتر توصیه می‌شوند، موتور ساید کرکره معمولا توان بالایی دارد و برای درب‌های با وزن بالا که تردد زیادی هم از آن‌ها انجام می‌شود، کاربرد دارد.

برای اینکه بدانید چه موتوری برای کرکره شما مناسب است کلیک کنید.

تعمیر موتور کرکره برقی:

در حال حاضر بسیاری از مدل‌های موتور کرکره برقی دارای گارانتی و پشتیبانی می‌باشند ولی در صورت نیاز به تعمیر موتور کرکره توجه به نکات زیر قابل توجه است.

تعمیر موتور توبلار:

برای تعمیر موتور توبلار باید آن را از قسمت محور بالای کرکره خارج کرد که برای این کار باید تیغه کرکره هم باز شود. تعمیر یا تعویض موتور کرکره توبلار نسبت به موتور ساید فرایند سخت‌تری است ولی به دلیل هزینه پایین‌تر موتور و اشغال فضای کم و سرعت بالا در باز و بسته کردن کرکره، این نوع موتور کاربرد زیادی در بازار دارد.

تعمیر موتور ساید:

یکی از مزایای استفاده از موتور ساید، ساده‌تر بودن پروسه تعمیر آن نسبت به موتور توبولار است. برای تعمیر یا تعویض موتور ساید نیازی به باز کردن تیغه کرکره نیست و از آنجایی که موتور در قسمت کناری و بیرون کرکره قرار دارد می‌توان فقط خود موتور را از سیستم کرکره جدا کرد و پروسه تعمیر یا تعویض آن را انجام داد. نکته قابل توجه این است که موتورهای ساید از یک سیستم ایمنی بهره می‌برند که در مدت تعمیر از سقوط تیغه کرکره جلوگیری می‌شود.

در صورت قطع برق موتور کرکره، از چه راهی کرکره را باز کنیم؟

اگر با قطع ناگهانی برق شهر رو به رو شدید یا به هر دلیلی برق موتور کرکره شما قطع شد نگران نباشید، با استفاده از نکات زیر و بسته به نوع موتور خود می‌توانید درب کرکره را به صورت دستی بالا و پایین ببرید.

قطع برق موتور توبلار کرکره:

از طریق آچار خلاص‌کن می‌توان موتور توبلار کرکره را همانند بالا و پایین بردن سایه‌بان مغازه حرکت داد، اگر آچار خلاص کن کرکره را در اختیار ندارید می‌توانید از آچار جک ماشین هم برای حرکت دادن کرکره استفاده کنید.
آچار خلاص کن موتور توبولار

قطع برق موتور ساید کرکره:

اگر موتور ساید دارای باتری پشتیبان یا UPS باشد در صورت قطع برق چندین بار قابلیت باز و بسته کردن درب را به شما می‌دهد و نیازی به حرکت دادن دستی نیست ولی در صورت اتمام باتری یا عدم وجود آن می‌توانید با استفاده از زنجیر خلاص کن موتور همانند شکل زیر درب را بالا و پایین ببرید. در صورت قطع برق موتور ساید کرکره، باید با دست زنجیر را بچرخانید تا درب کرکره بالا یا پایین رود. در صورت چرخاندن زنجیر در جهت عکس، درب هم در جهت عکس حرکت می‌کند. توجه داشته باشید که امکان دارد روی موتور کرکره با کاور پوشانده شده باشد، در این صورت باید ابتدا کاور را باز و زنجیر خلاص کن را از آن خارج کنید.

باز کردن موتور ساید در زمان قطع برق

برندهای موتور کرکره برقی:

در بازار ایران برندهای موتور کرکره برقی مختلفی موجود هستند. به جز برند سیماران که به تولید موتور کرکره برقی ایرانی پرداخته است و برخی برندهای محدود ایتالیایی، بیشتر قریب به اتفاق برندها تولید کشور چین می‌باشند. در ادامه به معرفی موتورهای کرکره برقی موجود در بازار ایران می پردازیم:

کرکره برقی فونیکس (phoenix)

موتور کرکره فونیکس

کرکره برقی بارزانته

موتور کرکره بارازنته

کرکره برقی acm

موتور کرکره ACM

کرکره برقی پاور (power eco)

موتور کرکره پاور

کرکره برقی سویل (sevil)

موتور کرکره سویل

کرکره برقی سیگما (sigma)

موتور کرکره سیگما

کرکره برقی اسمارت (smart)

موتور کرکره اسمارت

کرکره برقی تسلا (tesla)

موتور کرکره تسلا

کرکره برقی دویا (dooya)

موتور کرکره دویا

کرکره برقی فوجی (fuji)

موتور کرکره فوجی

کرکره برقی تیونی (tiuny)

موتور کرکره تیونی

کرکره برقی کی تی ام (KTM)

موتور کرکره KTM

متخصص هوم که دست به سینه ایستاده

نصاب جک و قفل برقی هستید؟

پیشنهادی برای افزایش درآمد شما داریم

مطالب مرتبط

۲ Responses

  1. سلام، من میخوام برای درب مغازه کرکره برقی بگیرم. فضای مغازه هم کم هست شما چه مدلی رو پیشنهاد میدید؟

    1. با سلام خدمت شما
      استفاده از موتور توبولار کرکره برقی به دلیل اشغال کم فضا برای شما مناسب هست.
      با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تبریک!

شماره خود را ارسال کنید تا مشاوران هوم در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
ارسال شماره تلفن
close-link

مشاوران هوم آماده‌ی پاسخگویی هستند.

کافی است شماره تماس خود را ارسال کنید تا مشاوران هوم در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
ارسال
close-link